TITAN TELEVISION

Såhär var det: Det var tisdag morgon och jag hade tvingat mig upp och frida hade förståeligt nog kastat in handduken och Klara var klok nog att inte ens aspirera på att spela TV-spel i TV och jag hade pratat för mycket om TITAN innan i syfte att avdramatisera, samt poängtera lögnerna jag skulle fara med. Fortfarande var det tisdag morgon och Sof hade åkt till Västerbotten och det var jag och Tgr hemma och de ringde på dörren och stövlade in i Slottet med kameror och frågor; riggade upp ljusen och lät mig koka te under tiden som de berömde Slottets fantastiskhet1!

Med te i handen placeras jag i en grovisfotölj och i efterhand kan jag bara säga att det var oerhört dumt att säga ja till det här. Oerhört dumt. Det finns en möjlighet att jag ser framtiden som en tid när jag har annan hårfärg/klädsel/kroppskonstitution enkom för att slippa vara medveten/bli påmind om TITAN television.
    Vill de så kan de klippa det här hur fel som helst. Jag föll i de enklaste fällorna och kan ha yttrat orden Ja, jag har nog alltid haft väldigt lätt för att bli kär. ALLTID BÖGEN; ALLTID; ÄR DET ETT ORD VI ANVÄNDER? Jag kan ha försökt värja mig från frågan hur många relationer har du nu? med ett klokt svar som lätt kommer att bli bortklippt och när följdfrågan mer konkret?? läggs fram kan jag ha sällat mig till RENT KONKRET SKULLE MAN VÄL KUNNA SÄGA ATT JAG HAR NÅGRA MER ELLER MINDRE UTTALADE RELATIONER KANSKE TVÅ OCH SEDAN KANSKE FYRA SOM JAG TRÄFFAR/TRÄFFAT UPPREPADE GÅNGER. Sofie säger att jag ångestar, jag vet inte, jag tänker bara att jag måttar hur långt det är mellan slottets högsta fönster och torget.

Det fanns så många saker som jag borde sagt, och glömde.

Jag vill säga det var inte jag på ett lika tjusigt sätt som alla andra kan göra efter text-intervjuer. Men det här är ju mina ord och det kommer att ringa på förkyld småländska och jag kommer att gråta blod och aldrig mer se en annan relationsanarkist i ögonen.

För övrigt är
anfields diskussion om att vara singel en oerhört välpassande diskussion i dagarna. Jag tänker att  singel är ett begrepp jag inte använder mig av, men som hen skriver så kan det handla om att poängtera att en är tillgänglig. Jag tänker att jag alltid är tillgänglig. Även med relationer. Även om relationerna inte är definierade. Även om de är det, det är ju samtidigt omöjligt att värja sig från normativa förståelser av att vissa sätt att umgås räknas som NÅGONTING och att dessa, som anfield skriver "helt enkelt inte skulle vara okej för den som skulle vilja ha en monogam relation med mig. Jag skulle helt enkelt klassas som otrogen flera gånger i veckan och jag skulle inte ens ha dåligt samvete för det."
Det där borde jag till exempel sagt i TV. MEN NEJ!

Sanning är också ett begrepp att diskutera. Jag hade planerat att LJUGA stort. Men hur, när jag vägrar vara konkret? Kontenta: jag kommer att framstå som den överteoretiska, luddiga, livrädda, förnekande, puckade pretentiösa medelklassTJEJEN som jag är rädd för att jag fan är.

1De frågade senare om vi var rojalister, jag sa att vi gillar rojalistkitsch: är det så att allt kan kallas kitsch och att det då blir legitimt så länge en har tillräckligt högt symboliskt kapital för att förstå att det egentligen inte är God Smak?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback