KALLA MIG CP; KALLA MIG BÖG

Jag är fortfarande på slätten och jag har en tågbiljett till idag och jag har nått punkten där jag skakar samtidigt som jag skär morötter: ryker.

Behandla mig infantilt, som om jag vore omöjlig, som om det var jag som inte förstår mig på. Ifrågasätt allt jag säger, ifrågasätt om mina arbetsmail verkligen var viktiga och relevanta att svara på. Kalla mig enkelspårig och säg att jag kanske borde ha med en man som referenspunkt i mitt CV. Behandla mig som vore jag fem, sju, tolv.

Mr Bonde, ignorera att jag varit öppen och ute sedan du kom med i livet och kör över mig med den heteronormativa traktorn, please do och skratta samtidigt som du bränner teakmöblerna på gården. Säg samtidigt Det är bara grädde, det är inget farligt. Alternativt Jag vet inte vad det är i, jag bryr mig inte, äter allt, jag är inte knusslig.

Och efteråt: säg att jag ska respektera och vara trevlig mot bonden. Det med. Varför skulle jag? Jag kan inte begära att bli behandlad som en like, det är långt mindre än jag kräver. Jag kan vara samlad, men jag tänker inte vara trevlig.   


ALL YOU WANT FOR XMAS IS A NICE HARD COCK

Julafton, som jag påstått att jag inte skulle fira, gick åt till frukost med saffransgröt; Frida och den pariga julpromenaden, Rågsveds bästa affär; den fabulösa kärlekshistorien En förlorad värld ; romantisk "vänskap" (läs: bögerier), julbordet, vaniljvodkan och wasabiärtor samt mängder socker.
 
På juldagen drog jag oss ut mot innerstaden och blev uppraggad i toalettkön på Söderkällaren* och jag berättade om detta för mamma. Även delen där ragget frågade om vi skulle gå på sexklubben. WTF vad är det med min tourettes? Måste min mamma veta att jag går på sexklubb? Det tycks så: mamma är också den som berättar för hela släkten, mina bröders fruars släkter samt sina arbetskamrater om mina upptåg (läs: artikeln, titan). SK följdes av en spritfest hemma hos Klara**;

Efter den värsta (bak)fyllan lagt sig kom jag till slätten som sagt: till mamman och bonden och den krattade uppfarten och den lilla lila bilen. Jag fick en entimmes-massage hos en massör som talade ikapp med sig själv; jag fick pengar till ett simkort och våren blir tiden där min kropp ska sluta falla isär.

Jag ämnar att lista Året Som Gått. Jag ämnar bli lättvindig & lättsinnig. Jag vet bara inte var jag ska börja, jag jobbar på det.

* Där vi enbart var för att C(h)armen var stängt för julen
** Klara går också under namnet Grannen (gott menat, jag har alltid sökt en granne som tar emot en efter titan-ångest eller

när en är på väg hem efter att ha druckit för mycket sprit).


BONDEHETEN; RURALITETEN OCH DEN KULTURELLA KOMPETENSEN

Att kommunicera sin tillhörighet, sin idé om hem, landskapet/staden eller sin bondeskap. Jag läser Lizette Gradéns On Parade och är på slätten. Jag vurmar för slätten och ljuset och mörkret och mamman. Alltid ambivalent och blandat med känslan av hotad autonomi. Det går inte att ta sig härifrån. Jag tänker mig som etnologen1 och det är idag några saker som slår emot mig: Bondeheten, ruraliteten, idén om Östergötland, hävdandet (mitt eget) av kulturell kompetens.

Först är det Bonde söker fru. Som jag inte följt men som min mamma och hajen pratar sig varma om och som hela höstens löpsedlar handlar om. Jag tänker att det är spännande, att det varit en tittarstorm. Men hur mycket handlar om föreställningar om bönder som dumma och löjliga och hur mycket skrattas åt ruraliteten.

Det andra är Göta Kanal. Jag var med mamma och U aka bonden och såg den, i linköping med mör kropp. Det intressanta är platsen: vad går hem här och vad går hem i urbana miljöer och vilken musik spelas beroende på var vi befinner oss, i filmen? Det andra intressanta är 1. klassartikulationer (se familjen Andersson), 2. nationalitetsföreställningar (se italienarna kontra svenskarna), 3. föreställningar om den rurala personen (se slussvakterna).

1Samtidigt som jag kriserar mig själv när jag tänker så: hävdar jag mitt eget högre kulturella/symboliska kapital som akademiskt teoretisk medelklassqueer?

AS LONG AS I'M GOOD & CLEAN

Slottet är (folk)tomt och jag har köpt rökt vegankorv och tångkaviar och lyssnar på Justin/The Vaselines och känner muskelryckningarna och det  tog mig flera veckor men när jag beställde resorna till landsvägen, korsvägen in mot Gården kände jag suget efter åkrarna och slätten. Jag känner suget efter bilar och skogslösheten och en god närhet. Egentligen min syster. Egentligen räcker inte webcam även om jag tänker sexchatta för fullt. Jag har gjort majonnäs. Dessa två ska inte kopplas samman. Jag ska åka på glöggtillställning. Jag har sökt ett jobb, har tappat bort mina papper, mina sammanhang. Alla har åkt. Bort. Kom hem, jag sjunger Orup för er.

DEN FALSKA VERKLIGHETEN

Istället för att tänka på nedanstående tänker jag på den falska dikotomin: IRL(In Real Life) KONTRA IIL (In Internet Life). Det kan tyckas så oviktig, men jag tänker att den reproducerar idéer om internet som oväsentligt och (mer) uppdiktat (än (den så kallade) verkligheten) och om kött och blod och hudnärhet förstås som verkligt och konkret. Som om det fanns inga lögner face-2-face, som om vi inte hittade på (mer eller mindre tillfälliga) identiteter.

Hädanefter är ingenting IRL, hädanefter är det AFK (Away from keyboard) som gäller.

TITAN TELEVISION

Såhär var det: Det var tisdag morgon och jag hade tvingat mig upp och frida hade förståeligt nog kastat in handduken och Klara var klok nog att inte ens aspirera på att spela TV-spel i TV och jag hade pratat för mycket om TITAN innan i syfte att avdramatisera, samt poängtera lögnerna jag skulle fara med. Fortfarande var det tisdag morgon och Sof hade åkt till Västerbotten och det var jag och Tgr hemma och de ringde på dörren och stövlade in i Slottet med kameror och frågor; riggade upp ljusen och lät mig koka te under tiden som de berömde Slottets fantastiskhet1!

Med te i handen placeras jag i en grovisfotölj och i efterhand kan jag bara säga att det var oerhört dumt att säga ja till det här. Oerhört dumt. Det finns en möjlighet att jag ser framtiden som en tid när jag har annan hårfärg/klädsel/kroppskonstitution enkom för att slippa vara medveten/bli påmind om TITAN television.
    Vill de så kan de klippa det här hur fel som helst. Jag föll i de enklaste fällorna och kan ha yttrat orden Ja, jag har nog alltid haft väldigt lätt för att bli kär. ALLTID BÖGEN; ALLTID; ÄR DET ETT ORD VI ANVÄNDER? Jag kan ha försökt värja mig från frågan hur många relationer har du nu? med ett klokt svar som lätt kommer att bli bortklippt och när följdfrågan mer konkret?? läggs fram kan jag ha sällat mig till RENT KONKRET SKULLE MAN VÄL KUNNA SÄGA ATT JAG HAR NÅGRA MER ELLER MINDRE UTTALADE RELATIONER KANSKE TVÅ OCH SEDAN KANSKE FYRA SOM JAG TRÄFFAR/TRÄFFAT UPPREPADE GÅNGER. Sofie säger att jag ångestar, jag vet inte, jag tänker bara att jag måttar hur långt det är mellan slottets högsta fönster och torget.

Det fanns så många saker som jag borde sagt, och glömde.

Jag vill säga det var inte jag på ett lika tjusigt sätt som alla andra kan göra efter text-intervjuer. Men det här är ju mina ord och det kommer att ringa på förkyld småländska och jag kommer att gråta blod och aldrig mer se en annan relationsanarkist i ögonen.

För övrigt är
anfields diskussion om att vara singel en oerhört välpassande diskussion i dagarna. Jag tänker att  singel är ett begrepp jag inte använder mig av, men som hen skriver så kan det handla om att poängtera att en är tillgänglig. Jag tänker att jag alltid är tillgänglig. Även med relationer. Även om relationerna inte är definierade. Även om de är det, det är ju samtidigt omöjligt att värja sig från normativa förståelser av att vissa sätt att umgås räknas som NÅGONTING och att dessa, som anfield skriver "helt enkelt inte skulle vara okej för den som skulle vilja ha en monogam relation med mig. Jag skulle helt enkelt klassas som otrogen flera gånger i veckan och jag skulle inte ens ha dåligt samvete för det."
Det där borde jag till exempel sagt i TV. MEN NEJ!

Sanning är också ett begrepp att diskutera. Jag hade planerat att LJUGA stort. Men hur, när jag vägrar vara konkret? Kontenta: jag kommer att framstå som den överteoretiska, luddiga, livrädda, förnekande, puckade pretentiösa medelklassTJEJEN som jag är rädd för att jag fan är.

1De frågade senare om vi var rojalister, jag sa att vi gillar rojalistkitsch: är det så att allt kan kallas kitsch och att det då blir legitimt så länge en har tillräckligt högt symboliskt kapital för att förstå att det egentligen inte är God Smak?

ROSE, I'M FEELING OLDER

Att välja kön; att göra kön; att gå med på att vara med i en serie om unga tjejer och sex för relationsanarkins skull. Och när jag och K står på Hagsätra torg och vi blir bejublade och utstirrade och fotade, är det inte det strukturella i att två personer som föreställs vara tjejer är publikt sexuella (vem drar gränsen för vad som är sexuellt?) med varandra ses som attraktivt och omöjligt och fel, som jag tycker är det värsta, utan att de läser mig som tjej. Jag vet inte om det är poststrukturalismen eller intergenderismen eller om det är effekter av varandra.

I'M LIKE A RADIATOR YOU TURNIN UP MY HEAT

Hey Willpower - Uh-Uh-Uh!

Jag och Hey Willpower åkte den viktiga vägen hem, tidigare. Magvärk och sömnlöshet made me do it. Jag bad ett bra&viktigt förlåt och mötte Sof med glass och sängen med grus i ögonen. Att åka hem tidigare är emot de tidigare principerna och varken Luther eller känslan av vikten i att befinna sig i centrum, degeln, i det postmoderna icke-identitetsskapandets skugga. Jag orkar inte läsa a-litteraturen (Tre år i G - AnnaSofia Lundgren), sov 13 timmar och Slottet har sagt ett unisont grattis. Jag har hört mig för och förstått att sexuell olust kan komma efter sömnbrist och min månadslånga ickesovande-praktik har gjort sitt till och natten till ära drömde jag en sexdröm och jag ser det här som slutet/början.

RFSU+Titan Television: det var inte den här vägen som jag skulle gå.

CLOATHE YRSELF FOR THE WIND

Jag lyssnar på Dolly och spänningshuvudvärken och den stora Gränsen är satt: Våren utan studier och det har aldrig hänt innan. Jag tänker mig att det ska bli spännande, kanske och att det ska bli bra. Jag funderar över Vietnam och pride och vårmonsunen jag önskar mig sömn och i julklapp vill jag ha ett simkort, massage, prenumeration på goda tidskrifter, Porr, Horor & Feminister. Och rakheten och ett skepp spänt över bröstkorgen.

MAN KAN JU HA CHEEP MONDAY UTAN ATT SE ÄCKLIG UT.

Jag åkte tunnelbanan till staden när transkriberandet gjorde mig galen och gruppintervjun med åttondeklassarna  fick mig att både tappa hoppet om världen och återuppta detsamma och jag överhörde konversationer.

- Jag kan inte köpa Converse. Jag mobbar ju alla i Converse. Det är en sak att ha sådana som du har, de ser inte punkiga ut, men jag mobbar liksom alla. Har ni sett X's? Hon är ju punkig.
- Och Cheep monday, det är samma sak. Jag mobbar alla med Cheep Monday
- Men jag har ju två par Cheep Monday.
- Men det är inte cheep monday, jag menar de med stretch. Och alltså, man kan ju ha cheep monday utan att se äcklig ut. Som X, hon ser ju liksom äcklig ut, men det gör ju inte du.

Och de ser så fantastiskt bratäckliga ut och jag använder mig av samma epitet som de, men de har positionen (har inte jag den?). Och jag tänker på klass och klassresandet och min jävla position iförhållande till det här.

SAY NO NEVER

Den som säger nej säger nej en gång för mycket det kan alltid finnas någonting som en missar och frågan är alltid om det är det som missas som är det som är värt, som egentligen värderas? Min identitetskris tar nya toppar och jag parallellerar mitt boost-behov med postmoderna samhällen, med fantasier om att det som syns, finns och rörligheten gör behovet av att uppdatera sig själv större.
 

AUTHENCITY

1. Det är som om jag aldrig sover. Jag har fortfarande inte gått och lagt mig. Jag är så trött att jag snart kräks. Mina ben domnar bort, men transkriberingen är klar.

2. Det är som om jag aldrig blir klar. Det är som om min kropp går sönder och nu har även armarna fallit.

3. Det är om identifikation eller identitet, jag hävdar en förskjutning mellan kategorierna. Identifikation som strategi?

DU BIST DEN ERSTE FRAU, LUZI


LOOK AT IT. LOVE IT (DIE BETTWURST) 

I DON'T WANT YR FREEDOM

Wham dagarna i ända och jag vakar nätterna igenom, går till vivo när det öppnar och somnar efter frukosten. Identitetsskapandetentan äter sig ut genom kläderna och icacolan är min bästa vän. I dagarna frågar jag mig ofta om intresset att vara sekond. Har jag något som helst intresse av att vara primär? Är det ens kategorier som jag dristar mig till att följa? Hur pragmatisk kan en bli, hur många gånger har jag tänkt att jag kan gå mono, för att få den andra/e. Har den idén någon som helst substans eller verklighetsförankring    
                                                                              

Jag tänker på Rosa Von. Har någon sett Die Bettwurst? Har någon den? Kan jag bli hembjuden? 

YOU KNOW I WOULDN'T HURT YOU 'LESS YOU WANTED ME TO

Jag hänger mig till Soulseek istället för att studera. Det enda jag ska komma fram till i tentan om identitetskapande som process och relationell företeelse (som ska vara inne 12.oo på fredag) är strategisk essentialism. Och istället för att skriva lyssnar jag på Wham, Whigfield, Shonen Knife och tusen julsånger av tex Mariah Carey, Die Prinzen och Arcade Fire och jag drog med mig björnfjollan (den som inte är jag) till Rosa von på Cinemateket och skrattade (vilket verkar vara veckornas tema). Slottet har gått ravingly kinky och det går inte en dag, en timme utan att BDSM kommer på tal. Det firar vi med Wham - The Edge of heaven

I would lock you up  / But I could not bear to hear you / Screaming to be set free /
I would chain you up / If I'd thought you'd swear
The only one that mattered was me, me, me
I would strap you up / But don't worry baby
You know I wouldn't hurt you 'less you wanted me to       

A MATTER OF SPEAKING, SEMANTICS WON'T DO

Jag somnar med Novelle Vague i stora hörlurar och vaknar med lurarna på fel sida av mig, med sladden tvärsöver halsen och en stillsam rädsla. Jag vaknar med mobilen i handen och klockan avstängd och väggklockan visar halv ett och den stillsamma rädslan utvecklas till sedvanlig studieångest över tenta, arbetsångest över transkribering som jag inte ens har fått filerna till, mötesstress och pridestress och besattheten över skalpen. Angående besatthet, läs nedan. Om någon vill jobba som artistbokare för Pride Housescenen, hör av sig snarast?!

PUT A LATCH ON THE DOOR SO MAMA DON'T KNOW THAT I'M DOWNLOADING PORN WITH DAVO

Moldy Peaches - Downloading porn with Davo

This is the case med besattheten. Besattheten är alltid på skämt, jag infinner mig med rakryggad avlägsenhet och kan skillnader mellan verkliga relationer och stalkerdito. Jag lägger inga värderingar i NÅGOT besatthetspersonen gör och jag tolkar aldrig någonting. Det var kalas igår och mina svårigheter med att sexfantisera dök upp och jag beordrades större porrkonsumtion/brukande. God diagnos.

YOU JUST TRY TO SAME SOME FABRIC

- Jag sitter på golvet på tunnelbanestationen med den där grizzlybjörnen. Hen berättar om sina sexfantasier om sin chef.

Well thanks I love u 2.

IT'S JUST THAT NO ONE MAKES ME FEEL THAT WAY

Justin och jag var på LASH och formulerade de Stora Frågorna (som inte för en gångs skull handlade om Besattheten eller andra crushar): om fåtalighet. Om trygghet. Om LASH som företeelse (som text? diskursivt rum? hur ska jag få med fler ord?) och om det är negativt att det är en klubb med få besökare. Problemet jag och Justin pratade om var främst att ja, det är tråkigt med få personer. Dels för att det lätt känns ovärt, lätt blir stelt; lätt blir synligt. Men också att det kanske är ett problem om det är fler. Om det blir så att säga fel personer. Om det kanske istället blir mer synligt, fast på ett sätt som gör att man till slut raderar (möjligheten till) sex från sexklubben? Om det skapar en social kontroll? Om vi måste vakta våra ryggar, som det heter. On our backs, off our backs, jag vet sällan vad som är/var vad. Jag tänker att lösningen är att det blir fler, fast inte de välbekanta. Problemet som uppstår då är väl att de också kommer att bli välbekanta. Och jag vill inte propsa på exklusiv tillgång till rummet och jag är också ny i det och är otrygg i det. Etc