YOU STUPID HO?

Dagens irritation håller hus i dagskursens seminarium. Seminariet börjar vid nio och dreadssnubben inleder Kön och kroppsseminariet med ”Jag tycker att man inte märker så mycket av att det finns olika roller för tjejer och killar idag”. Det kliar i mina fingrar. Bra där, god analys! Etnologin kommer att göra mig radikalfeminist på samma sätt som alliansen kommer få mig att bli aktivist.  

Seminariet fortsätter med en av mig bra presentation av en
artikel om Tone Bekkestad; TV4-väderpresentatören som blev avstängd för att ”vikt ut sig”. (Vad säger det uttrycket egentligen? Nedan ska läsas Poserat. Vad händer annars med aktörsperspektiv?) 
Uppgiften är att relatera till frågor om ovärdighet och trovärdighet och jag pratar ett tag om problematiken, om att hen görs till Dålig Kvinna, genom Slitz som får stå för dålig smak och vulgaritet. Att hen sexualiseras i egenskap av kvinn/a/okropp och att hen därigenom blir ovärdig och inte trovärdig enligt logiken intellekt + sexuell = falskt.

Problematiken ligger vidare i att TV 4 väljer att stänga av Tone. Och jag tycker att det är ett så uppenbart exempel på fråga om vem som är ovärdig och trovärdig och samma jävla dreadskille säger att hen tycker att det är BRA att de stängt av T. Att det är ett sätt varigenom fyran säger att de inte sympatiserar med Slitz!
WTF!!: åter igen: var är din analys? Vems sida står du på? Är FALSKT MEDVETANDE ett uttryck du använder dig av? Subjekt? Visst, det finns problembilder i att individer inom ramen för hur samhället faktiskt ser ut - spelar efter de uppställda regler som finns.

MEN! Grundregel, och det här glömde jag säga då och det stör mig så jävla mycket: SLUTA SPOTTA PÅ HORAN/DEN POSERANDE. Till viss del är det måhända dubbelmoral för utan köpare ingen hora, men Spotta på torsken, på kroppskonsumenten. I min framtid ska jag starta ett sexarbetarfackförbund.

Kommentarer
Postat av: pink shock

you go hoe!!

2006-09-23 @ 10:31:10
Postat av: maria

japp, du rockar!

2006-09-27 @ 22:38:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback