LIVSSTILSPROBLEM

- Vi har tagit en del blod från dig - ja, ganska mycket - och det ser överlag bra ut. En lite hög sänka men det kan handla om en infektion. Lite lite B12 också, du kanske ska äta mer tillskott? Men överlag bra. Vi kan ju ta om allt, men problemet är egentligen inte dina värden utan din livsstil. Jag skulle kunna remittera dig till psykiatrin här i huset?

Livsstilsproblem
är däremot inte beskrivet på wikipedia, men ändock en psykiatrisk diagnos.(Det är nu jag tänker att psykiatriker kanske skulle vara en bana att slå sig in på). På
Svenska läkarsällskapets hemsida hittar jag dock en riktlinje till vad det rör sig om, med hjälp av hur detta löses:

LIVSSTILSPROBLEM (Z70-Z72)

Sexuell rådgivning #Z70
Kostrådgivning #Z71.3
Tobaksbruk, rökning m m #Z72.0
Alkoholbruk #Z72.1
Drogmissbruk #Z72.2
Brist på fysisk träning #Z72.3
Olämpliga matvanor #Z72.4
Sexuellt högriskbeteende #Z72.5
Andra livsstilsproblem #Z72.8
Fysisk och/eller psykisk stress UNS #Z73.3
I tell u, doctor. Häpp häpp häpp.

EROTOMANI

beskrivs på Wikipedia som

en typ av
vanföreställning som förekommer i till exempel vanföreställningssyndrom. Det innebär föreställningen att någon (i allmänhet med högre status) är förälskad i den drabbade personen. [...]

Det är inget jag känner igen.


HOW COULD FAREWELL BE FARE

Quix*o*Tic - What's so good about goodbye?

Jag vill skriva skräp. Jag har glömt ordet. Kvällstidningsprosa. Snaskighetsjournalistik. Tveksamma nyhetsvärden. Jag har verkligen glömt ordet. Jag finner mig vid köksbordet och jag äter upp den sista maten, jag har inte handlat på en vecka. Jag vill skriva om min HEMLIGA OBSESSION och den är ju inte hemlig, även om jag vill kalla den det. Min mamma fyllde år och jag ringde och sedan kom vi att tala om the obsession (X).

- Ah jag är lite obsessive.
- Du blir ju alltid kär i någon ny
- Men mamma, det här har varit i flera år
- Vilken tur att du kommer nära, om ni jobbar med varandra.


THE FE/MALE GAZE

Det pratas om den manliga blicken (Jmf: Cecilia Åse - Makten att se) och en gång i tiden ifrågasatte jag nog den inte, men det är inte den, det är den tredje blicken som jag vill tala om, inte Patriarkatets blick utan den internaliserade.

Jag tänker mig att den internaliserade är skamsenheten, skulden, Luther. Fast för all del liksom den där jävla blicken och önskan att bli sedd. En föreläsning, en diskussion och hur kan ni gå önskan att bli sedd, vara synlig, tydlig, förbi? "Jag tänker att reflexvästen liksom är ett skydd, det är det den används som. Att flickan skyddar sig".  "Jag tänker att den syns, att den signalerar önskan att bli sedd. Det är en neonfärg, det är reflexer. Tillsammans med hotpants blir hen väldigt synlig. Det finns inget som syns så mycket som hud".

Jag tänker mig att vanan att se sig själv utifrån också kan kopplas till skammen, skulden, Luther. Men också via den sexuella skammen och genom önskan att vara sexuell och att problemet ligger i den förmodade sexuella tillgängligheten. Här är såklart frågan om ja/nej/etc. Men vanan att se sig utifrån hamnar snarare i mediebilder av sig själv/det en representerar. Det är här vi pratar om makt och specifikt makten att tillskriva andra personer egenskaper, att stilisera dem/oss.

Och slutligen, efter skammen och skulden och den där jävla blicken. Det händer att jag agerar efter vem jag ser ser mig. Är det en sanning?

NEVER STUCK AROUND LONG ENOUGH FOR A ONE NIGHT STAND

Jag har länge sagt det: jag vill bortåt. Reykjavik, Ho Chi Mihn, Älmhult, Malmö.

Om det blir som jag vill så blir det Älmhult & Malmö i början av mars, Reykjavik i april, Ho Chi Mihn till hösten.

Förhoppningsvis gratiskryssningar också. Minst tre i år. Ska det vara mitt löfte: att ta mig härifrån.

Idag är det skam i kroppen. Skam är det (post)moderna samhällets stöttesten. Fungerar självreglerande men bara om det är internaliserat. Kalla mörkret natt. Kalla det nya livet Februari. Jag tror inte på skam.

IF WE'RE REALLY GONNA START A REVOLUTION

Det är den nya identitetskrisen eller den existentiella ångesten som slår in och jag undrar när jag blev så här liberal och när jag slutade Bry Mig och när mina drömmar inte enkom innefattade makt/statuspersoner och sexuell/könsidentitet och/eller när jag hade någon form av Vision om goda samhällen och om jag någonsin haft en dylik. Om jag någon gång var arg och inte bara ledsen. Om jag ville någonting annat än att ha ett jobb där man till sist kommer till hotell med vita lakan om jag ville  arrangera någonting som inte var den Största Kommersiella bögfestivalen någonsin. Om jag inte bara ville skriva om bdsm och istället någonting tungt och relevant?

WHEN I TOUCH YR SKIN I FEEL LIKE I HAVE 2 WASH MY HANDSAdult - Skinlike (Nix-Mix)

Varje gång jag börjar en ny kurs förvånas jag av att personer kan vara så störiga. Den här gången var det samma kurs men i en mindre och någorlunda annorlunda konstellation och temat var Ta med dig någonting, ett plagg som du vill diskutera. Vi har ändå läst en del, vi har ändå problematiserat queer och heteronormativitet och k ö n. Och någon sitter där med sin slips och säger att hen inte vill ha den på sig för att hen inte tycker att kvinnor kan ha slips. OMFG. Det var bara min ursprungslåga tröskel och min ursprungspissiga dag/tid* som fick mig att hyperventilera fram en oförståelig kommentar.

Förra gången var det samma sak, på etnologin kunde jag räkna personer som var okej på en hand. Alltid. Och någon/några gånger tänker jag att det är tröttsamt liknande med de gruppkonstellationer som installeras i rummen, att queersen alltid sammankallar sig själva när de blir trötta på de andra, att feministerna som alltid sträcker upp händerna på kommando sitter på rad med ryggarna raka mot varandra.

Men det är efter det här som jag ångrar mig, det är så jävla självklart. Jag vet ärligt talat inte om jag har ett intresse av att vidare sammanföra mig med rasisterna och homofoberna och säga saker i stil med Det är okej, jag tycker ju om hen, hen menar det inte.  

* ATT VI LÅTSAS SOM OM VI ALDRIG KÄNT VARANDRA OCH DET GÖR MIG JÄVLIGT LEDSEN.

SISTER VANILLA - PASTEL BLUE

1.
[O]ch så blir man kär i någon jävla vanilj
2.
Slottet går till djupet med undertecknads smärre obsessive behaviour. Tips om plåster-på-såren-personer tas emot gladeligen. Jag söker switch-personer av valfria kön. Fördelaktligen fler än i singular.
3.
Fördelaktligen. Föraktet. Förnärmat.
4.
[O]ch så blir man kär i sin chef.
5.
Konsumtionsteori enligt McCracken: to pin down social meaning. Enligt Veblen: iögonfallande konsumtion (av tid och/eller varor). Komsumtionsteori enligt Simmel: trickle-down-theory. Enligt Bourdieu: utövande av ekonomiskt/kulturellt(symboliskt) kapital. Konsumtionsteori enligt Marx: Människor som objekt? Konsumtionsteori generellt: att inte längre köpa varor, att köpa betydelser.
6.
hung-up. obsessive.
7.
Kukhora (jag).
8.
Jag tror inte på dig, din skam, din skuld. I framtiden ska jag dra mina gränser först. I framtiden ska du dra dina, ta ditt ansvar.
9.
Jag säljer mig till högstbjudande. Det är i den meningen min makt över min kropp ligger och det är det som skiljer mig från måste:t. Att jag har råd att sätta mina egna priser. Men jag säljer inte heller mig, utan mina tjänster. Generellt arvode 100 kronor i timmen. Mer krävande tjäster erfodrar högre arvode.

WHAT IF WE'D ALL GOT JOBS AND GOT TO BED BEFORE DAWN

Magnetic Fields - Promises of eternity
Camera Obscura - Razzle Dazzle Rose
Future Bible Heroes - Love is blue

Att hålla vänskapen borta från aktivismen, aktivismen från vänskapen, Luther närmre än vänskapen, förtjustningen/arna. Sig själv bör en bevaka, hålla fast under huden. Att hålla vänner intill: ryggraden, skuld(er)bladen. Webcam avstängd, datorn: strategierna, strukturerna. Jag söker jobb i pauserna. Läser Simmel och väntar på hungern. Den legitima pausen. Jag saknar personer, umgänge, sammanhang, en bilresa, Mora, fulhäng, jag har en lista över saker jag vill göra och en med saker jag bör göra. Båda syftar till den goda(re) framtiden.

YOU MAKE ME FEEL SO NASTY

62194-18

I februari börjar det nya livet. Post-etnologi. Jag ska läsa KKI 2 om läderbögar och jag ska transkribera åt Friends. Jag ska få saker Gjorda. Jag är redan mer harmonisk. På senaste KKI-salstentan lyckades jag klämma in ordet läderbög. Jag är fortfarande stolt.

SHORTBUS

Shortbus shortbus shortbus.

Förutom den sjukt tråkiga (minimala) representationen av  vad vi skulle kunna kalla flatsex; att flatorna i det absurda flatrummet fick säga hippiestuff och förutom att personer i den störiga publiken förstörde vissa delar av filmen, så verkligen: den filmen den filmen!
I laughed i cried i moaned.

I WANT THE DANCES & THE SHOES TO MATCH

Nyårsaftonsångesten kom inte, vi slampade på 80's, jag drog med mig en hetero bio/sic-man hem och är nöjd över att det var det värsta jag gjorde. Jag kunde ha gratulerat henom till sin nyblivna bögstatus och tänker att jag kanske till och med gjorde det.Under året som gick har främst slampighet diskuterats praktiserats premierats.
Andra stadiga teman torde varit pridehoe, våga kallas hora, Stalker crew, blogganden, Slottet, födelsedagen den finaste med vattenkammat hår, en bilresa runt sverige, kuk-obsession, chifobsession, crushes & relationeranden, JUSTIN. bilddagböcker har varit ett starkt tema. identitetskriser. sexradikalism. bögerier, fjollerier, björnighet. You and me & everyone we know - var den det här året? You give gay people a bad name var det roligaste och vaniljsex var det tråkigaste.