AGEFUCK

Vi talar i telefon. Det är många mil mellan oss. Det är många numeriska år mellan oss och jag är medveten om det men jag har låtit bli att nämna det länge.

Det spelar ingen roll men hn kanske tycker det.


Det finns alltid många saker jag inte vågar säga i erfarenheten av att när ålder nämns så finns ålder men nämns inte ålder finns den/det (hindret) fortfarande och i vissa fall har ålder gjorts till en avgörande faktor för huruvida jag är lämplig/intressant eller inte.

Inom ramen för vad jag inte vill/alltid vågar tala om är allting som kan avfärdas som någonting hn (jag) gör för att hn (jag) är ung. Det är flersamhet, det är osäkerhet, det är rädslor, paranoia, det är minnen och saknad. Jag är osäker på om de imaginära andra tänker som jag, eller inte, men ibland får jag rätt.

- Jag har även svårt att tala om det, och om jag ska vara ärlig handlar det om att det är en sådan sak som jag tänker att andra tänker att jag tycker för att jag är ung.
- Tror du? Jag har inte tänkt på det på det viset.
- Jo, till viss del kanske jag skapar mig själv som förnedrad men det är inte ovanligt att det händer heller.

En vecka efter och hn berättar att hn talar om situationen, att de som lyssnar avfärdar dels relationen som sådan dels flersamheten. Med referens till min låga ålder.

Att inte erkänna en numerisk/fysiskt reell ålder: är det att vika för normen att ålder är relevant eller är faller det inom agefuck?

Kommentarer
Postat av: Matti

Det är jobbigt, men jag kan förvarna om att det kommer inte att bli lättare när du lämnat den ålder där man ursäktas för en del "ungdomliga stollerier". Det som kommer efter det är också tystnad.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback