STABBED MOTHER

Så sjukt sur när jag vaknar , jag har dragit in en stol till skrivbordet och börjar Studera här, hemma. Magvärk och illamående. Förkylningen lättar inte i takt med att ångesten stagnerar: jag ska skriva en hemtenta/paper om de "franska" "feministerna" och förklarar allt för Sof:

Om det pre-oidipala stadiet som återfinnes enkom via det poetiska språket där en gör sig fri från Faderns Lag, om Abjektet och om maten som det arkaiska abjektala: att emotta maten är att dels erkänna sig som annan i förhållande till modern/fadern (jmf ätstörningstematiken om anorektiska kroppen som modersförnekande) och därmed som en individ och också som dödlig och NATUR. Det abjektala är inte det äckliga, men det orsakar äckel. Det abjektala är det som hotar individen, identiteten. Liksom liket, som också är en extrembild, där det förkroppsligar allting på andra sidan om gränsen (identiteten skapas genom gränsen) och därmed abjektalt. På samma sätt torde den feta (andra) kroppen vara i det samtida samhället: där den synliggör det det inte får bli en själv och därmed ger en möjlighet att bli en själv.

Barnet i den gravida magen är också ett abjekt. Läs Aase Berg, Forsla Fett, jämför med hur det är någonting inuti. Ett någonting som samtidigt inte är någonting men heller inte ingenting. Den gravida modern är det tydligaste tecknet på mänsklighetens grundläggande paradox: att vara både natur och kultur på en och en samma gång. Den gravida kroppen eller det som växer i den orsakar därmed en abjektion som både driver och hatar på en och en samma gång.  Det sedan födda barnet skapar modern som evig, och i den primära narcissimen när jaget konstituerar sig själv genom att inse att det är särskilt från modern, söker det språket, finner enbart Faderns Lag och därmed förlorar det sig själv.

Kommentarer
Postat av: Kristofer

Hej! Ville bara säga att sidan sexradikal.nu inte finns längre, och domännamnet har tagits över av en mainstream porrsida...

2007-09-16 @ 15:23:41
Postat av: Anfield

och en kan misstänka att du klarade tentan med bravur.

Postat av: reb

Kristofer: Oh no!
Sorgen. Men tack för tipset.
Anfield: Danke.

2007-09-17 @ 14:09:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback